Vestis

Vestis (de mantel) is een duet dat een brug slaat tussen traditie en de hedendaagse samenleving. Vestis is een multidisciplinair performance project waarin dans en muziek  samen komen, elkaar aanvullen, bevragen en beïnvloeden.

Choreograaf Joost Vrouenraets heeft zich laten inspireren door pelgrimage: “Ik ben gaan zoeken naar historische, actuele en persoonlijke aanknopingspunten die mij inspireren om binnen de thematiek een autonoom werk te maken dat communicatief is voor een breed hedendaags publiek.” Vrouenraets noemt pelgrimage een oervorm van choreografie en dans. “Het bewegende lichaam als instrument om over het leven of een hogere waarheid na te denken. Een tocht om niet alleen mentale maar ook fysieke ervaringen op te zoeken en om inspiratie te krijgen. Pelgrimage om tot bezinning te komen of om een poosje afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan; om te ervaren, om er geweest te zijn, of enkel om andere mensen te ont- moeten.” Voor de dansvoorstelling Vestis laat Vrouenraets zich inspireren door het derde werk ‘De naakten kleden’ en het achtste werk van Barmhartigheid ‘Zorg voor de schepping’.

De uitvoeringen vinden plaats in het kader van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018

Bij Vestis klinkt live muziek door een achttal zangers van Studium Chorale onder leiding van dirigent Hans Leenders. Als muziek klinkt het beroemde Miserere van Gregorio Allegri en een recomposing van dit werk door de Belgische componist Loran Delforge.

Lebenslust und Liebesschmerz

Studium Chorale laat een prachtige negentiende eeuwse muziekpraktijk herleven. Heerlijk samen zingen rond een piano en brengt hartverwarmende koorwerken van Schubert en Brahms en een meeslepend Engels accent van Edward Elgar. Een louterend zondagconcert.

In de romantische huiskamer

Vocale pareltjes, oorspronkelijk geschreven voor tussen de schuifdeuren, verdienen een groter podium, zeker als ze geschreven zijn door Schubert, Brahms en Elgar. Alle romantische en muzikale emoties tussen Lebenslust en Liebesschmerz passeren de revue in de liederen voor vocaal dubbelkwartet en piano. Elgar verwerkt indrukken van zijn vakantiereis door Beieren. Brahms’ Neue Liebeslieder Walzer nemen je mee in de ongekend gevarieerde wereld van de ¾-maat. Schubert als liedcomponist bij uitstek behoeft geen krans.Het resultaat is een programma met vocale juweeltjes die niet vaak live gehoord kunnen worden. Een mooie kans om u te wanen in een gegoede romantische huiskamer met uitvoeringen op topniveau.

zondag 27 mei 2018 11:00 uur
Kerkrade, Theater

Studium Chorale (dubbelkwartet)
Robert Weirauch en Michiel Ballhaus, piano
Liselotte Hambeukers, presentatie

Kaartverkoop en informatie
www.plt.nl

Kortingsactie
Voor vrienden van Studium Chorale is er een speciale kortingsactie. Bestel kaartjes via de website of aan de kassa en voer de code koor in tijdens het bestelproces en uw ticket kost maar € 10,-!

Bach doet goed

Johann Sebastian Bach 1685-1750
Praeludium en Fuga in G-groot. BWV 541
Drie koraalvoorspelen uit Clavierübung III