Wonder der schepping

Het scheppingsverhaal en alle wonderen der natuur worden bezongen in een afwisselend programma met romantische en nieuwe muziek voor koor en instrumenten. Copland verklankt het scheppingsverhaal volgens Genesis. Dvorak en Eben bezingen de schepping en de natuur geïnspireerd door hun eigen landschap.  In haar bundel  Einde en begin duidt dichteres Wislawa Szymborska  de verwondering als belangrijkste missie van een dichter. Geldt dat niet ook voor een componist en bovenal voor de muziek? Voor het concert in het Orgelpark is het programma van het recente Musica Sacra concert in Maastricht aangepast aan de unieke mogelijkheden, die dit orgelpodium bij uitstek biedt.

Antonin Dvorak: V přírodě (In de natuur) Vijf liederen voor koor a capella. Op. 63 (1882)
Louis Vierne: Hymne au Soleil / Clair de Lune voor orgel
Petr Eben: Cantico della Creature voor koor a capella (1987)
Jehan Alain: Le jardin suspendu voor orgel