Zangworkshop Festival Vocallis

Muziekleerlingen van middelbare scholen uit het Heuvelland en Maastricht ontmoeten elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door de professionele musici van Studium Chorale. Een verrassende happening met dirigent / arrangeur en workshopleider Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis21.

Tijdens een zangworkshop wordt gewerkt aan muziekstukken uit de periode Parijs fin-de-siècle. Hans Leenders zal op zijn eigen boeiende wijze informatie over deze periode geven waardoor leerlingen een goed beeld krijgen van deze muziek. Acht zangers van Studium Chorale en pianist Robert Weirauch ondersteunen de leerlingen. Tijdens de workshop wordt toegewerkt naar een uitvoering: een koffieconcert in Centre Ceramique om 13:00 uur. Dit koffieconcert is vrij toegankelijk voor liefhebbers en passanten en duurt een half uur.

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 van 10:30-13:00 u in de Henri Hermans zaal van Kumulus, Sint Maartenspoort in Maastricht. De educatieve activiteit is ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen havo/vwo die een sterke interesse hebben in muziek en bij voorkeur muziek/kunst in hun eindexamenpakket hebben zitten. De coördinatie is in handen van Ghislaine Mommer van de afdeling educatie van Festival Vocallis21.

Presentatie
vrijdag 10 november 2017 13:00 uur