Lebenslust und Liebesschmerz

Studium Chorale laat een prachtige negentiende eeuwse muziekpraktijk herleven. Heerlijk samen zingen rond een piano en brengt hartverwarmende koorwerken van Schubert en Brahms en een meeslepend Engels accent van Edward Elgar. Een louterend zondagconcert.

In de romantische huiskamer

Vocale pareltjes, oorspronkelijk geschreven voor tussen de schuifdeuren, verdienen een groter podium, zeker als ze geschreven zijn door Schubert, Brahms en Elgar. Alle romantische en muzikale emoties tussen Lebenslust en Liebesschmerz passeren de revue in de liederen voor vocaal dubbelkwartet en piano. Elgar verwerkt indrukken van zijn vakantiereis door Beieren. Brahms’ Neue Liebeslieder Walzer nemen je mee in de ongekend gevarieerde wereld van de ¾-maat. Schubert als liedcomponist bij uitstek behoeft geen krans.Het resultaat is een programma met vocale juweeltjes die niet vaak live gehoord kunnen worden. Een mooie kans om u te wanen in een gegoede romantische huiskamer met uitvoeringen op topniveau.

zondag 27 mei 2018 11:00 uur
Kerkrade, Theater