Kantsjeli Styx

Liefde en dood vormen het universele hoofdthema in veel muziek. Zo ook in Wagners tragische liefdesverhaal over Tristan en Isolde, of Tsjaikovski’s verklanking van de ongelukkige liefdesgeschiedenis die Francesca da Rimini met de dood moest bekopen. Ook de Georgiër Gija Kantsjeli houdt zich in Styx bezig met de dood van vele vrienden, terwijl de solo-altviool als veerman Charon treurig zingt. Belangwekkend detail: chef-dirigent Dmitri Liss bracht Styx van zijn goede vriend Kantsjeli in 1999 met veel succes in première. Studium Chorale in grote bezetting is voor de gelegenheid de samenwerking aangegaan met de zangafdeling van het Conservatorium Maastricht.

Richard Wagner: uit Tristan und Isolde: Prelude en Liebestod (orkest)
Peter Iljitsj Tsjaikovski: Francesca da Ramini (orkest)
pauze
Gija Kantsjeli (1935): Styx (1999) (altviool, koor en orkest)