Lebenslust und Liebesschmerz

Studium Chorale laat een prachtige negentiende eeuwse muziekpraktijk herleven. Heerlijk samen zingen rond een piano en brengt hartverwarmende koorwerken van Schubert en Brahms en een meeslepend Engels accent van Edward Elgar. Een louterend zondagconcert.

In de romantische huiskamer

Vocale pareltjes, oorspronkelijk geschreven voor tussen de schuifdeuren, verdienen een groter podium, zeker als ze geschreven zijn door Schubert, Brahms en Elgar. Alle romantische en muzikale emoties tussen Lebenslust en Liebesschmerz passeren de revue in de liederen voor vocaal dubbelkwartet en piano. Elgar verwerkt indrukken van zijn vakantiereis door Beieren. Brahms’ Neue Liebeslieder Walzer nemen je mee in de ongekend gevarieerde wereld van de ¾-maat. Schubert als liedcomponist bij uitstek behoeft geen krans.Het resultaat is een programma met vocale juweeltjes die niet vaak live gehoord kunnen worden. Een mooie kans om u te wanen in een gegoede romantische huiskamer met uitvoeringen op topniveau.

Concert
zondag 27 mei 2018 11:00 uur
Kerkrade, Theater

Musici
Studium Chorale (dubbelkwartet)
Robert Weirauch en Michiel Ballhaus, piano
Hans Leenders, dirigent
Liselotte Hambeukers, presentatie

Kaartverkoop en informatie
www.plt.nl

Kortingsactie
Voor vrienden van Studium Chorale is er een speciale kortingsactie. Bestel kaartjes via de website of aan de kassa en voer de code koor in tijdens het bestelproces en uw ticket kost maar € 10,-!