Wonder der schepping

Het scheppingsverhaal en alle wonderen der natuur worden bezongen in een afwisselend programma met romantische en nieuwe muziek voor koor en instrumenten. Copland verklankt het scheppingsverhaal volgens Genesis. Dvorak en Eben bezingen de schepping en de natuur geïnspireerd door hun eigen landschap.  In haar bundel  Einde en begin duidt dichteres Wislawa Szymborska  de verwondering als belangrijkste missie van een dichter. Geldt dat niet ook voor een componist en bovenal voor de muziek? Voor het concert in het Orgelpark is het programma van het recente Musica Sacra concert in Maastricht aangepast aan de unieke mogelijkheden, die dit orgelpodium bij uitstek biedt.

Antonin Dvorak: V přírodě (In de natuur) Vijf liederen voor koor a capella. Op. 63 (1882)
Louis Vierne: Hymne au Soleil / Clair de Lune voor orgel
Petr Eben: Cantico della Creature voor koor a capella (1987)
Jehan Alain: Le jardin suspendu voor orgel
Roderik de Man: Einde en begin. Gedicht van Wislawa Szymborska voor gemengd koor en gitaar (2016)
Henk Badings: It is dawning in the East, balladeske variaties over een oud Nederlands liefdeslied (1967) voor orgel en gitaar
Aaron Copland: In the beginning voor mezzosopraan en koor (1947)

Maria de Moel, mezzosopraan
Stefan Gerritsen, gitaar
Marcel Verheggen, orgel

Zo 8 oktober 2017 14:15 uur Orgelpark. Amsterdam

Kaartverkoop en meer informatie
www.orgelpark.nl

Zangworkshop Festival Vocallis

Muziekleerlingen van middelbare scholen uit het Heuvelland en Maastricht ontmoeten elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door de professionele musici van Studium Chorale. Een verrassende happening met dirigent / arrangeur en workshopleider Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis21.

Tijdens een zangworkshop wordt gewerkt aan muziekstukken uit de periode Parijs fin-de-siècle. Hans Leenders zal op zijn eigen boeiende wijze informatie over deze periode geven waardoor leerlingen een goed beeld krijgen van deze muziek. Acht zangers van Studium Chorale en pianist Robert Weirauch ondersteunen de leerlingen. Tijdens de workshop wordt toegewerkt naar een uitvoering: een koffieconcert in Centre Ceramique om 13:00 uur. Dit koffieconcert is vrij toegankelijk voor liefhebbers en passanten en duurt een half uur.

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 van 10:30-13:00 u in de Henri Hermans zaal van Kumulus, Sint Maartenspoort in Maastricht. De educatieve activiteit is ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen havo/vwo die een sterke interesse hebben in muziek en bij voorkeur muziek/kunst in hun eindexamenpakket hebben zitten. De coördinatie is in handen van Ghislaine Mommer van de afdeling educatie van Festival Vocallis21.

Presentatie
vrijdag 10 november 2017 13:00 uur
Centre Ceramique, Maastricht
toegang: gratis

koormuziek uit het Fin-de-Siècle met werken van Fauré, Satie en Poulenc

www.festivalvocallis.nl

Concertreeks rond advents- en kerstmuziek uit de 16e en 17e eeuw.

Het feestelijke programma is samengesteld rond drie centrale figuren in de advents- en kerstthematiek, te weten Jesaja, Johannes de Doper en Maria. Tijdens de concerten klinkt muziek voor koor a capella uit de 2e helft van de 16e en 1e helft van de 17e eeuw met werken van o.a. Byrd, Parsons, Gallus, Praetorius, Hassler en Schütz.