Musica Sacra

Tarik O’Regan: Acallam na Senórach (an Irish colloquy) 2010 for chorus, guitar and bodhrán

Studium Chorale
Stefan Gerritsen, gitaar

z
a 22 september 2018, 17:00 uur
Maastricht, Martinuskerk

Masterclass voor koordirigenten

De internationale masterclass voor koordirigenten van Studium Chorale vindt van do 11 t/m zo 14 oktober 2018 voor de vijfde keer plaats. Deze masterclass wordt afgesloten met een openbare presentatie. De deelnemende dirigenten zullen zich presenteren met het repertoire van de Masterclass.

Daniel Reuss, artistiek leider Cappella Amsterdam
Hans Leenders, artistiek leider Studium Chorale

Muziek van Bach, Brahms, Escher en Leenders

Openbare workshops
vrijdag 12 oktober 10:00-12:30 en 13:30-17:00 uur
zaterdag 13 oktober 10:00-12:30 en 13:30-17:00 uur
zondag 14 oktober 10:00-12:30 uur
locatie n.t.b.
toegang € 10,- per workshop
aanmelden via info@studiumchorale.nl

Presentatie
zondag 14 oktober 2018, 14:30 uur
locatie n.t.b.
gratis toegang
reserveren aanbevolen via info@studiumchorale.nl

Zangworkshop Festival Vocallis

Muziekleerlingen van middelbare scholen uit het Heuvelland en Maastricht ontmoeten elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door de professionele musici van Studium Chorale. Een leerzame en inspirerende ervaring met dirigent / arrangeur en workshopleider Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis.

Tijdens de zangworkshops in de ochtend wordt gewerkt aan muziekstukken rond het thema van Vocallis: oorlog – vrede – vrijheid. Hans Leenders geeft achtergrondinformatie over de muziek. Acht zangers van Studium Chorale en een pianist ondersteunen de leerlingen. Tijdens de workshops wordt toegewerkt naar een de presentatie in Centre Ceramique om 13:30 uur. Dit concertje duurt een half uur en is vrij toegankelijk voor liefhebbers en passanten.

De workshops vinden plaats op vrijdag 9 november 2018 tussen 10:00 en 12:30 uur in Kumulus, Sint Maartenspoort, Maastricht. De educatieve activiteit is ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen havo/vwo die een sterke interesse hebben in muziek en bij voorkeur muziek/kunst in hun eindexamenpakket hebben zitten. De coördinatie is in handen van Ghislaine Mommer van de afdeling educatie van Festival Vocallis21.

Presentatie
vrijdag 9 november 2018 13:30 uur