Concertreeks rond advents- en kerstmuziek uit de 16e en 17e eeuw.

Het feestelijke programma is samengesteld rond drie centrale figuren in de advents- en kerstthematiek, te weten Jesaja, Johannes de Doper en Maria. Tijdens de concerten klinkt muziek voor koor a capella uit de 2e helft van de 16e en 1e helft van de 17e eeuw met werken van o.a. Byrd, Parsons, Gallus, Praetorius, Hassler en Schütz.

2 december 20:00 uur Susteren, Sint-Amelbergabasiliek, Salvatorplein 10

Studium Chorale

Kaartverkoop en reserveren voor concert Susteren
Geen entree. Uw vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.
Reserveren is niet mogelijk.

3 december 16:00 uur Eijsden Ursulinenconvent, Breusterstraat 27

Studium Chorale

Kaartverkoop en reserveren voor concert Eijsden
Entree: € 10,- inclusief consumptie
Meer informatie via www.chrisjteijn.nl

Studium Chorale

Kaartverkoop en reserveren voor concert Thorn
– entree € 12,50 aan de kerk / € 10,- in de voorverkoop
– voorverkoop via VVV Thorn en via vvvmiddenlimburg.nl
– kaartverkoop voor aanvang van het concert aan de Abdijkerk

Studium Chorale

Kaartverkoop en reserveren voor concert Maastricht
Geen entree. Uw vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.
Reserveren is niet mogelijk.

Matthäus-Passion

De passieweek en Bachs Matthäus Passion horen in de Nederlandse traditie onlosmakelijk bij elkaar. De Engelse dirigent Matthew Halls, die is groot gebracht in de Engelse koorzang, is doordrongen van de fundamentele rol van de koren in Bachs passie. Studium Chorale laat zich daarom graag door hem meenemen in het verhaal. Halls brengt een aantal vocalisten mee die garant staan voor alles wat Bachs werk zo meesterlijk maakt: levensecht menselijk drama vol herkenbare emoties.

Lebenslust und Liebesschmerz

Studium Chorale laat een prachtige negentiende eeuwse muziekpraktijk herleven. Heerlijk samen zingen rond een piano en brengt hartverwarmende koorwerken van Schubert en Brahms en een meeslepend Engels accent van Edward Elgar. Een louterend zondagconcert.

In de romantische huiskamer

Vocale pareltjes, oorspronkelijk geschreven voor tussen de schuifdeuren, verdienen een groter podium, zeker als ze geschreven zijn door Schubert, Brahms en Elgar. Alle romantische en muzikale emoties tussen Lebenslust en Liebesschmerz passeren de revue in de liederen voor vocaal dubbelkwartet en piano. Elgar verwerkt indrukken van zijn vakantiereis door Beieren. Brahms’ Neue Liebeslieder Walzer nemen je mee in de ongekend gevarieerde wereld van de ¾-maat. Schubert als liedcomponist bij uitstek behoeft geen krans.Het resultaat is een programma met vocale juweeltjes die niet vaak live gehoord kunnen worden. Een mooie kans om u te wanen in een gegoede romantische huiskamer met uitvoeringen op topniveau.

zondag 27 mei 2018 11:00 uur
Kerkrade, Theater