Studium Chorale op de radio

Op woensdag 21 maart is Studium Chorale live te beluisteren op Radio 4 in het Avondconcert vanaf 20 uur met het Bach-programma in het Orgelpark, Amsterdam Op donderdag 29 maart volgt de registratie van het Stabat Mater concert in Oirschot op 17 en 18 maart met muziek van Rheinberger en de Nederlandse première van MacMillan.

Masterclass 11-14 October 2018

From 11 to 14 October 2018 the next International Masterclass for Choral Conductors will take place. Teachers are Daniel Reuss and Hans Leenders. More details will be published on this website a.s.a.p.

Studium Chorale op L1

Het radioprogramma L1 Klassiek besteedde op zondagavond 3 december aandacht het recente overlijden van dirigent en medeoprichter Eric Hermans. Hans Leenders was in gesprek met journalist Emil Szarkowicz. Te beluisteren waren diverse oudere opnames uit het archief van L1 met Eric Hermans als dirigent. Ook recente opnames van Studium Chorale olv van Hans Leenders stonden op het programma. Zie https://l1.nl/klassieke-avond-van-l1-3-dec-2017-133747/ voor informatie over de uitgezonden stukken. De uitzending is terug te beluisteren via https://l1.nl/klassieke-gast-hans-leenders-133746/

In memoriam Eric Hermans

In memoriam Eric Hermans (17 december 1931 – 6 november 2017) Op maandag 6 november 2017 is 85-jarige leeftijd overleden Eric Hermans, medeoprichter en jarenlang dirigent van Studium Chorale. Hermans stond aan de wieg van het kamerkoor, dat een initiatief was van een aantal studenten aan het Maastrichts Conservatorium. Zij waren van mening dat koorzang ernstig ondergewaardeerd werd in de muziekopleiding van zangers en instrumentalisten. Vanaf 1972 tot 1998 dirigeerde Hermans met grote bevlogenheid en vakmanschap het koor. Aanvankelijk lag … Lees verder

Nieuwe bestuursleden

Recent zijn Jan Mans als voorzitter en Tum Neu als penningmeester teruggetreden uit het bestuur van Studium Chorale. We zijn verheugd dat we als bekwame en ervaren bestuurders kunnen verwelkomen: – Theo Thuis – voorzitter – Mathieu Weggeman – secretaris – Cor Jongen – penningmeester. Jean Servais blijft als bestuurslid deel uitmaken van het bestuur van Studium Chorale.  

Kantsjeli dankt voor bezielende uitvoering

In het Eindhovens Dagblad van maandag 3 april 2017 verscheen een recensie van het concert van het concert met Kantsjeli Styx door Maxim Rysanov altviool, Studium Chorale, philharmonie zuidnederland en dirigent Dmitri Liss op 1 april in Eindhoven: 

Uitzending Dvorak Janacek bij L1

Zondag 2 april 2017 vanaf 19:00 uur in de klassieke avond op L1 Radio de uitzending van het concert, dat Studium Chorale en blaasensemble Zuiderwind gaf onder leiding van Hans Leenders op zaterdag 18 februari in de St. Joriskerk in Venlo. Herhaling van deze uitzending op dinsdag 4 april vanaf 22:00 uur.