Studium Chorale op L1

Het radioprogramma L1 Klassiek besteedde op zondagavond 3 december aandacht het recente overlijden van dirigent en medeoprichter Eric Hermans. Hans Leenders was in gesprek met journalist Emil Szarkowicz. Te beluisteren waren diverse oudere opnames uit het archief van L1 met Eric Hermans als dirigent. Ook recente opnames van Studium Chorale olv van Hans Leenders stonden op het programma. Zie https://l1.nl/klassieke-avond-van-l1-3-dec-2017-133747/ voor informatie over de uitgezonden stukken. De uitzending is terug te beluisteren via https://l1.nl/klassieke-gast-hans-leenders-133746/

In memoriam Eric Hermans

In memoriam Eric Hermans (17 december 1931 – 6 november 2017) Op maandag 6 november 2017 is 85-jarige leeftijd overleden Eric Hermans, medeoprichter en jarenlang dirigent van Studium Chorale. Hermans stond aan de wieg van het kamerkoor, dat een initiatief was van een aantal studenten aan het Maastrichts Conservatorium. Zij waren van mening dat koorzang ernstig ondergewaardeerd werd in de muziekopleiding van zangers en instrumentalisten. Vanaf 1972 tot 1998 dirigeerde Hermans met grote bevlogenheid en vakmanschap het koor. Aanvankelijk lag … Lees verder

Nieuwe bestuursleden

Recent zijn Jan Mans als voorzitter en Tum Neu als penningmeester teruggetreden uit het bestuur van Studium Chorale. We zijn verheugd dat we als bekwame en ervaren bestuurders kunnen verwelkomen: – Theo Thuis – voorzitter – Mathieu Weggeman – secretaris – Cor Jongen – penningmeester. Jean Servais blijft als bestuurslid deel uitmaken van het bestuur van Studium Chorale.  

Kantsjeli dankt voor bezielende uitvoering

In het Eindhovens Dagblad van maandag 3 april 2017 verscheen een recensie van het concert van het concert met Kantsjeli Styx door Maxim Rysanov altviool, Studium Chorale, philharmonie zuidnederland en dirigent Dmitri Liss op 1 april in Eindhoven: 

Uitzending Dvorak Janacek bij L1

Zondag 2 april 2017 vanaf 19:00 uur in de klassieke avond op L1 Radio de uitzending van het concert, dat Studium Chorale en blaasensemble Zuiderwind gaf onder leiding van Hans Leenders op zaterdag 18 februari in de St. Joriskerk in Venlo. Herhaling van deze uitzending op dinsdag 4 april vanaf 22:00 uur.

Presentatie CD Songs of Doubt

Op 30 mei 2017 zal in Kopenhagen tijdens het KLANG new music festival de cd gepresenteerd worden van de opname, die Studium Chorale maakte van de Songs of Doubt van Niels Ronsholt. Dit werk werd in 2015 en 2016 in samenwerking met Intro in Situ Maastricht met veel succes uitgevoerd tijdens Musica Sacra in Maastricht en het SPOR Festival in Aarhus, Denemarken. Meer informatie over de verkoop van de cd volgt later.  

Online tickets voor Dvorak 18 en 19 feb

Confortabel kaartjes reserveren voor de concerten op 18 en 19 februari? Dat kan bij de betreffende data in de concertagenda. Via eventbrite wordt alles voor u zonder zorgen afgewikkeld!